Violistini

Koormuziek

THE EARTHEN DOOR, three songs of life, love and death


Een set van drie liederen voor gemengd koor a capella, op gedichten van Dickinson, Burns en Yeats. Dit werk van Anneke Wittop Koning is in 2015 uitgegeven door Ascolta Music Publishing.

The Earthen Door uitgevoerd door het Leids Kamerkoor

The Earthen Door - Goylants Kamerkoor:


Uitgavenummer Asc. 1556

AURORA, GODIN VAN DE DAGERAAD


Een driedelige compositie voor gemengd koor a capella, gebaseerd op het mythologische verhaal van Aurora. Gecomponeerd in opdracht van het Goylants Kamerkoor ter gelegenheid van het 50-jarig koorjubileum in 2017. Gepubliceerd door Intrada Music.

Aurora, godin van de dageraad ging in première tijdens concerten op 23 september (St. Vituskerk in Blaricum) en 24 september 2017 (Middeleeuwse Buitenkerk in Kampen).

Uitgavenummer Intrada 2017003O MAGNUM MYSTERIUM


Eind november 2017 is een nieuwe compositie verschenen:
O Magnum Mysterium, voor vrouwenkoor a capella. Het werk is uitgegeven door Intrada Music.

O Magnum Mysterium ging in première op 2 februari 2018 in de Pieterskerk in Utrecht in de serie Pieterskerkconcerten. Uitgevoerd door het Utrechts Vocaal Ensemble.

Uitgavenummer Intrada 2017056Concert Pieterskerk - O Magnum Mysterium


THE SUN IS COUCHED


Voor gemengd koor a capella, op tekst van William Wordsworth. Gecomponeerd in opdracht van het Leids Kamerkoor ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het koor in 2018. The Sun is Couched is in première gegaan op 17 juni 2018 in de Lokhorstkerk te Leiden.

Uit de recensie in het Leidsch Dagblad: "De première van Anneke Wittop Konings 'The Sun is Couched' is werkelijk een hoogtepunt. De personificaties van de zon, de storm en lucht, de golven krijgen een sferische allure"…"zacht welvende sopranen die de rust van de zeevogels weergeven. Echt prachtig."

The Sun is Couched - Leids Kamerkoor o.l.v. Jeroen Spitteler


Uitgavenummer Intrada 2018006Leids Kamerkoor
The Earthen Door
The Earthen Door
Aurora, godin van de dageraad
Aurora, godin van de dageraad verklankt het mythologische verhaal van Aurora die iedere ochtend de donkere sluier van de nacht optilt en de gouden poorten van het hemelgewelf opent voor haar broer, de Zon.

Het verhaal is zonder tekst getoonzet. Met klanken wordt er een veelheid aan sferen opgeroepen.
Men hoort het einde van de nacht met de laatste fonkelende ster, het ontwaken van de godin, en wanneer Aurora haar weg langs het hemelgewelf heeft volbracht weerklinkt in het stralende slotakkoord het licht van de zon: de nieuwe dag is aangebroken.
The Earthen Door
The Earthen Door
Aurora
Concert Pieterskerk Utrechts Vocaal Ensemble

Leids kamerkoor

Tutto lo di